19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Tarih, 16 Mayıs 1919'u gösterdiğinde İstanbul Boğazı'ndan bir vapur uzandı Samsun'a doğru.

Bandırma Vapuru...

Mustafa Kemal, yüreğinde hür bir vatan ülküsü ile bir ulusun var olma mücadelesini 19 Mayıs'ta Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak başlattı.

 

Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde başlayan Milli Mücadele; "Düşman cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez!" diyerek bölgesindeki kurtuluş mücadelesine öncülük eden "Şahin Bey" ile henüz on dokuz yaşında iken Kuvayi Milliye'ye katılan gözükaralığıyla cephenin önlerinde yer alan "Gördesli Makbule" ile Maraş'ta kurtuluş mücadelesine öncülük eden "Sütçü İmam" ile savaş boyunca cepheye yardımda bulunan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında ilk kadın milletvekillerinden biri olan "Satı Çırpan" ile henüz on iki yaşında iken onbaşı rütbesi alarak cepheden cepheye koşan "Nezahat Onbaşı" ile Aydın'da, bölgedeki kurtuluş mücadelesine öncülük eden "Yörük Ali Efe" ile Batı Cephesi'nde Anadolu kadınının vatan sevgisini, cesaretini, kahramanlığını tüm dünyaya gösteren "Kara Fatma" ve daha ismini bilmediğimiz nice kahramanlarımızla kazanıldı.

 

Ulu Önder, yeni kurulan ülkenin ancak genç fikirlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancı ile büyük Nutuk'unda yer alan Gençliğe Hitabe'de Türkiye Cumhuriyeti'ni "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." sözü ile Türk gençliğine emanet etmiştir.

 

Türk gençliği bugün, Ata'sından aldığı emaneti büyük bir gururla taşımakta ve Ata'sının açtığı yolda durmaksızın ilerlemektedir.

 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tarihimizin dönüm noktasına tanıklık etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

19.05.2021 367