2021 LGS İÇİN SON HAZIRLIKLAR!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 6 Haziran 2021 günü gerçekleştirilecek merkezî sınava ilişkin son hazırlıklar, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gözden geçirildi.

Toplantıda, sınavın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için alınan önlemler değerlendirildi. Salgın önlemleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler LGS kapsamındaki sınava kendi okullarında girecekleri belirtildi.

6 Haziran 2021 Pazar günü iki oturum hâlinde yapılacak sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrenciler geçen yılda olduğu gibi sınav başvuru işlemi yapmadan doğrudan sınava katılabilecekler. Sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınıp onaylanarak öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

24.05.2021 1646

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/2021lgsicinsonhazirliklargozdengecirildi/haber/23263/tr