30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Birinci Dünya Savaşı sonrası yurdumuzun her yanı işgal altında, ordumuz ve cephanemiz tarumar edilmiş hâldeydi. 

19 Mayıs 1919'da başlayan Türk Kurtuluş Savaşı, birçok cephede yıllar süren mücadeleler sonucu önce Sakarya Meydan Muharebesi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz." emri ile 22 gün 22 gece süren mücadele sonucu, kahraman ordumuz  düşmana geçit vermemiş ve ardından  26 Ağustos'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi aziz yurdumuzun bağımsızlıkla taçlandığı 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanmış ve tarihe emsalsiz kahramanlık destanı olarak geçmiştir.

 

      Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Büyük Zafer'i şu cümlelerle anlatmıştır:

''Afyonkarahisar-Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbellidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Türk ulusu burada kazandığı zaferle, açığa vurduğu gücü ve istemiyle, bu belli gerçeği bir kere daha tarihin bağrına çelik kalemle koymuş bulunuyor.''  

 

      Safaalan 75. Yıl Mehmet Uygun İlk ve Ortaokulu olarak 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yıl dönümünde bu eşsiz zaferin mimarı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

30.08.2021 2340