SAFAALAN OKUYOR

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAFAALAN 75. YIL MEHMET UYGUN ORTAOKULU TEKİRAĞ PROJESİ EYLÜL AYI FAALİYET RAPORUDUR

"Kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve devamlılığın sağlanması maksadıyla, faaliyet planlanması."

PROJE ADI

SAFAALAN OKUYOR

PROJE BAŞLAMA TARİHİ

18.10.2019

PROJE BİTİŞ TARİHİ

05.06.2020

PROJE SÜRESİ

8 AY

PROJENİN ÖZETİ

"SAFAALAN OKUYOR" projesi ile okulumuzun bulunduğu Safaalan köyünde kitap okuma seferberliği başlatılarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı sadece okul ortamıyla sınırlı tutmayarak öğrencilerin tüm yaşam alanına yaymak amaçlanmaktadır. Gerek ev ortamında gerek parklarda, bahçelerde; ortamda bulunan herkesi sürece katarak kitap okuma alışkanlığını, kalıcı hale getirmek hedeflenmektedir.

Proje kapsamında ihtiyaç durumunda okul kütüphanesinden etkin bir şekilde faydalanma sağlanacaktır.

PROJE SONUNDA

Projenin uygulanmasının ardından;

-Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmış, kitap okumaktan zevk alan okuyucu haline gelmeleri sağlanacak.

-Öğrencilerin okuyan, okuduğunu anlayan, okuduklarıyla hayatlarında çıkarımlarda bulunduğu bireyler haline gelmelerine, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişmelerine katkı sağlanacak.

-Öğrencilere Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi gelişecek.

-Öğrenciler, kazanmış oldukları kitap okuma alışkanlığı sayesinde edindikleri geniş kelime dağarcığı sayesinde toplum içinde kendini etkili bir şekilde ifade etme becerisi kazanacak.

-Öğrencilerin yer aldığı projeye ailelerin, sosyal çevrenin katılmasıyla proje daha geniş bir alana yayılacak.

27.09.2019 221